Στην Αρχαία Χαλκιδική παράγονταν διάσημα κρασιά. Γραφές από τον 5ο αιώνα π.Χ. αναφέρουν το λευκό «αυστηρό» (ξερό) και το «μαλθάκο» (ημίγλυκο) κρασί της Μένδης (κωμόπολη νοτιοανατολικά της Κασσάνδρας). Σήμερα υπάρχουν αμπελώνες στην κεντρική και ορεινή Χαλκιδική, στη Σιθωνία και στο Άγιο Όρος. Στις ηλιόλουστες πλαγιές του Μελίτωνα, το ζεστό, ξηρό κλίμα και η υγρασία του Αιγαίου δημιουργούν ένα ευεργετικό περιβάλλον για την οινοποίηση. Οι ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται για την παραγωγή των λευκών Τοπικών Οίνων Χαλκιδικής είναι ο Ροδίτης και το Sauvignon Blanc. Ο Ερυθρός Τοπικός Οίνος Χαλκιδικής παράγεται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Grenache Rouge και Cabernet Sauvignon.
Διώνη Α.Ε. Άφυτος
Χαλκιδική 63077, Ελλάδα
Τηλ.: +30 2374 091 635,
+30 2374 091 639
Email: info@petrino-hotel.gr
© 2025 CONCEPTION AND DEVELOPMENT BY FLWD.DIGITAL